Farmacevtiska Studentkåren drivs av sina medlemmar och här kan du engagera dig på mängder av olika sätt, beroende på vad du är intresserad av eller vad som ligger dig nära om hjärtat. Men vad vinner du egentligen på att engagera dig? Jo, vid de olika engagemangen kommer du att:
Du söker ett ämbete inför ett Kårmöte (Marsmötet, Majmötet, Septembermötet eller Novembermötet) eller Valmöte (Vårens eller Höstens valmöte) via ett nomineringsformulär som du hittar i facebookgruppen “Farmis Valberedning” samt på valberedningens instagram @farmisvalen. Du är också varmt välkommen att kontakta Valberedningen på val@farmis.se vid generella frågor om ämbeten eller val.
Det finns massvis av ämbeten hos oss! Vill du driva ditt egna café, pub eller tidning? Då kan Caphévärd, Pubmästare eller Reptilenredaktör vara något för dig. Vill du gå på sittningar till halva priset och bidra till den goda stämningen för övriga gäster kan du söka till kårfotograf, kårmarskalk eller sånganförare.
Har du frågor om hur sökprocessesen går till, eller vill få mer information om
vilka ämbeten som är lediga just nu
är du varmt välkommen att kontakta Valberedningen via mail, val@farmis.se, eller Facebook-gruppen Farmis Valberedning.
Arbetsmarknadsutskottet (ArbU) arbetar under ledning av kårens arbetsmarknadsansvarige för att arbeta med frågor som rör utvärdering och utveckling av kårens arbetslivsanknytning.
ArbU består av ordförande, vice ordförande och två ledamöter. Kårens arbetslivsanknytning består av arbetsmässorna Pharmada och Uppsalaveckorna som ger studenterna möjlighet att få kontakt med företagsrepresentanter samt Jobbportalen där studenterna enkelt kan hitta annonser för t.ex. sommarjobb inom farmacibranschen. Utskottet anordnar även företagsföreläsningar.
Läs mer under fliken arbetsliv ovan alternativt kontakta arb@farmis.se
Kårens idrottsverksamhet anordnas av Idrottsutskottet (IdrU). Vi ser till att kårens medlemmar får chansen att motionera på ett regelbundet och roligt sätt tillsammans med andra farmacistuderande till ett billigt pris – endast 100 kronor per termin (betalas kontant)! IdrU anordnar även tillfälliga aktiviteter!
Har du förslag på en aktivitet som vi kan försöka anordna till nästa termin? Kom på våra träningar eller kontakta oss via mail, idrott@farmis.se. På Pharmen finns även en förslagslåda där Du kan få fram vad du vill testa! Observera att vi inte betalar någon försäkring för er medlemmar utan varje medlem ansvarar för sin egen försäkring, t.ex. via hemförsäkringen el.dyl.
Gå med i Farmis IdrU (Idrottsutskottet) på Facebook för mer information!
Som medlem i Farmacevtiska Studentkåren är du även medlem i SNAPS, PINSE, EPSA och IPSF vilket ger dig en unik möjlighet till att få kontakt med farmaceuter i hela världen.
Kårens internationella samarbeten sköts av Internationella Utskottet (IU). Vi anordnar aktiviteter under året kopplade till utbytesstudier och annat internationellt. Du kan även följa med oss på kongresser i Europa och världen!
IU består av ordförande, vice ordförande, sekreterare, EPSA-delegater, IPSF-delegater, ordföranden i Pinsekommittén (då denna är aktiv), PINSE- delegater, PR-ansvarig samt representanter för övriga internationella projektgrupper inom Farmacevtiska Studentkåren.
Kultur kan vara så mycket mer än bakteriekulturer på lab. Teater, skräckfilm, opera, poesi, chokladprovning, spex, högläsning, stadsvandringar, yoghurtkultur, litteratur, ölprovning, utflykter, fester.
Tillsammans med Kulturutskottet får du tillfälle att utforska alla möjligheter. Vi rynkar inte på näsan åt skräpkultur eller finkultur.
Håll utkik efter information om våra evenemang Facebook och hemsidan.
Utskottet för lika villkor är ett utskott som består av en ordförande, vice ordförande samt kårens studiesociala ledamot. Vår uppgift är att bedriva det proaktiva arbetet för lika villkor på kåren. Om du har förslag på hur vi kan jobba med lika villkor och inkludering kan du alltså vända dig hit! Det är även hit du vänder dig om du blivit diskriminerad eller trakasserad på kåren eller i samband med kårens aktiviteter.
För att kontakta utskottet, vare sig det rör sig om att du blivit utsatt för diskriminering eller har idéer på hur vi ska arbeta med lika villlkorsfrågor, mejla utskottets orförande på likavillkor@farmis.se
Klubbverkspresidiet (KvP) är ansvariga för Pharmens pub-, fest- och uthyrningsverksamhet. Hos oss är alla välkomna, oavsett om du vill ta dig an en burgare i onsdagspuben, gå på våra fester eller jobba på våra uthyrningar.
Vi finns på Facebook i gruppen: Klubbverket på Pharmen, samt mejl klm@farmis.se
Informationsutskottet ansvarar för att främja informationsspridningen på kårens samtliga informationskanaler. För att medlemmar och andra intressanter lätt ska kunna hitta informationen ser utskottet till att ständigt hålla kårens sidor uppdaterade.
Informationsutskottet ansvarar inte bara för FaS digitala informationskanaler utan sprider även information om FaS verksamhet hos studenter genom fysiska besök. Informationsutskottet jobbar även med att försöka ha informationen tillgängligt för alla, både på svenska och engelska. Har du något du skulle vilja marknadsföra eller informera om? Kontakta då pr@farmis.se.
“Nåja, vad är väl en bal på slottet? Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles, alldeles underbar!”
Höstfestkommittén anordnar varje höst en bal som får en att känna sig kunglig för en kväll. Lokal ska bokas, menyn fastställas och dekorationer sättas upp. Släpp loss din inre festfixare och bli en del av kommittén!
Pharmada är Farmacevtiska Studentkårens årliga arbetsmarknadsmässa som även är Sveriges största arbetsmarknadsdag för farmacistudenter. Syftet med dagen är att ge farmacistudenter chansen att skapa kontakter med arbetslivet. Efter mässan flyttar Pharmada till Pharmen för en mingelmiddag där både studenter och företagsrepresentanter är välkomna. Här får du ännu en chans att nätverka och ställa frågor.
Pharmadakommittén består av åtta personer som planerar och förbereder inför Pharmada. Vi har även hjälp av företagsvärdar som sköter kontakten med företagen och finns där för dem under mässdagen.
Vill du vara en del av Pharmadakommittén eller har några funderingar hör av dig till projektledare@pharmada.se eller kontakt@pharmada.se
Varje vår fylls Pharmen av ett gäng nyfikna gymnasieelever som får prova på livet som farmacistudent under en helg. Gymnasiehelgskommittén planerar aktiviteter, bokar in inspirerande föreläsare, ser till att eleverna kan ta sig till och från Uppsala och har någonstans att bo. För mer information, se Gymnasiehelgen
Pharmens mysiga caphé håller till i stora salen och är vanligtvis öppet två dagar i veckan. Här kan du träffa kompisar, plugga eller bara ta det lugnt. Caphét byggs upp av en caphémästare och fem caphévärdar.
Gillar du att baka eller vill hänga med ett roligt gäng kontakta valberedningen och bli en del av caphékommittén.
Farmis Futurumkommittén ska föra FaS in i en ny era! De ser över kårens organisation och kommer ge förslag på förändringar.
Det är amöberiet som planerar aktiviteterna, lagar maten och ser till att amöborna får den bästa starten på sina studentliv i Uppsala.
Amöberiet består av en cellkärna och sju mitokondrier. Till sin tjänst har de även en massa phaddrar under amöbaveckorna. I denna kommitté har du aldrig tråkigt!
Kårens studiebevakning drivs till stor del av våra kursrepresentanter och studentrepresentanter. Studentrepresentanterna sitter med och representerar kårens åsikt i varje beslutande och beredande organ inom farmaceutiska fakulteten och Uppsala universitet.
Farmacevtiska Studentkårens medlemmar äger rätten att utse studentrepresentanter till de organ och kommittéer där beslut om studenternas utbildning och studiesituation tas. Studentrepresentanternas uppdrag är att representera studenternas åsikter och informera sina kursare om vad som är nytt inom universitetet
Vid varje institutionsstyrelse finns skyddsombud som du kan vända dig till när något inte fungerar i studiemiljön. Har du upptäckt brister i den fysiska eller psykiska studiemiljön kan du vända dig hit.
Farmacevtiska Doktorandrådet har hand om kårens frågor rörande forskning och forskarutbildning.
På studierådet medverkar kursrepresentanter, studentrepresentanter och alla studenter som är intresserade av aktuella frågor inom de farmaceutiska utbildningarna.
Den internationella studiebevakningen har fokus på att hålla sig ajour med nationellt och internationella händelser.
Kårhuset Pharmen är rullstolsanpassat; utrustat med hiss, rollstolsvänliga toaletter och rymliga ingångar till alla rum på samtliga våningsplan.
Öppettider:
Mån: 13:30-17:00
Tors: 13:30-17:00
På Pharmens övervåning ligger styrelserummet, där kårens ordförande och handläggare sitter. Hit är du som medlem alltid välkommen med dina frågor och funderingar.
Öppettider:
Måndag-fredag
09.00-17.00
Pharmen är öppen för alla farmacistudenter, medlem som icke-medlem, under våra öppettider. Vi erbjuder studieplatser, lunchplatser och andra sällskapsytor.