välkommen till uppsala

välkommen till uppsala

Grattis till antagningen!

Välkommen till Uppsala och grattis till att du har blivit antagen till en av de bästa farmaciutbildningarna i Sverige! Det är vi som är Farmacevtiska studentkåren, även kallat FaS eller Farmis, studentkåren för dig som studerar vid Farmaceutiska fakulteten här vid Uppsala universitet. Vi håller till på Pharmen, Dag Hammarskjölds väg 16, dit du som medlem alltid är varmt välkommen. Här finns studieplatser, dator, skrivare och mötesrum. Vid paus i plugget eller på fritiden kan du även  värma matlådan samt spela biljard och pingis. Utanför huset kan du hitta oss på Facebook och Instagram. Det finns också möjlighet att köpa och sälja kurslitteratur via FB-gruppen “Farmis Kursbokstorget”. 

 

Om du känner att du vill engagera dig i något utöver dina studier har FaS både styrelseposter, studentrepresentant uppdrag och social verksamhet som passar alla! Vi har till exempel en studentdriven pub och ett café, orkestern Dragos, ett internationellt utskott, ett idrottsutskott, kårtidningen Reptilen och mycket, mycket mer.

Är du intresserad av vad Uppsalas nationer har att erbjuda? Besök då nationsguiden för att kunna läsa mer: https://nationsguiden.se/

 

Det kan vara mycket frågor och tankar som ny student i en ny stad så vi har samlat lite information och svar på vanliga frågor här på hemsidan, klicka här för att komma vidare till dem. Ni är självklart alltid välkomna att höra av er till styrelsen också om det är någonting som ni undrar. Vilka som sitter i styrelsen och mailadresser till dem hittar ni här.

Välkomstveckorna

Välkomst-veckorna

Det är snart dags för att dra igång höstens Amöbaveckor, där du som ny farmacistudent står i alla våras fokus. Amöbaveckorna är Farmaceutiska studentkårens benämning på de tre insparksveckor som väntar då du väljer att starta dina studier till farmaceut på Sveriges bästa universitet!

 

Tillsammans med oss i Amöberiet och världens bästa phaddrar, kommer ni få upptäcka kåren, nationerna, studentlivet och världens bästa Uppsala. Vi kommer dra med er runt på BMC, där den mesta tiden av era kommande tre eller fem år kommer spenderas, pubrunda vankas och phest i massor!

 

Alla aktiviteter är helt frivilliga och hets är helt uteslutet för att få en så bra miljö som möjligt under insparken. Aktiviteterna sker under kvällstid efter föreläsningarnas slut och vi kommer även anordna tillfälle för att få hjälp inför den första tentan. Med andra ord, inget står i vägen för att ni ska få en så rolig och händelserik inspark som möjligt!

 

Läs utskicket av Amöbaveckornas egna tidning “Amöbaspecialen” för att få mer information om insparken och allt vad ni kan behöva tänka på inför studiestart! Vi ses den 2 septmber på Pharmen!

Hälsningar,

Amöberiet

Är det något du undrar över?

Varmt välkommen att kontakta Isac om du har några frågor om välkomstveckorna.

Isac Esfandyari

HUVUDGENERAL – CELLKÄRNA

AMöbaspecialen

Amöbaspecialen är en specialutgåva av Farmaceutista studentkårens tidning Reptilen och utgåvan riktar sig till dig som ny student i Uppsala. Här finns information om insparksveckorna, vad kåren och kårhuset har att erbjuda, samt alla möjliga tips och råd till dig som ny student. Välkommen till Uppsala universitets farmaciprogram vi hoppas att ni ska trivas!