Vår verksamhet

Pharmens studielokaler

På Pharmen finns flera ställen du kan plugga på vare sig du vill ha mycket folk omkring dig eller ha det tystare. På nedervåningen finns det stolar, bord och soffor i Stora salen och Apoteket. På ovanvåningen finns flera mindre rum där du ensam eller tillsammans med ett par vänner kan sitta och läsa på inför tentan.

 

I datorrummet kan du låna datorn och som medlem skriva ut dokument. Det finns även möjlighet att låna en del kurslitteratur om du behöver. 

 

Vill du vara här hela dagen kan du lägga matlådan i Klubbsälens kyl som ligger på källarplanet. Det finns också möjlighet att låna tallrikar, glas och bestick. 

Pub

Välkommen till Farmis pub Placebo! Hit kan du komma efter en (mer eller mindre) hektisk dag och varva ner med vänner. På menyn finns olika hamburgare, pizzor och efterrätter. Så beställ något att äta och dricka, njut! Naturligtvis finns det även vegetariska och vegansk alternativ.

 

Vill du ha något mer att göra finns det biljardbord, darttavla och sällskapsspel!

 

Puben är öppen varje onsdag från kl. 17:00.

Caphé Coffein

Caphé Coffein är caféet för dig som inte kan få nog av god och prisvärd fika runt knuten! Kom hit och plugga, häng, fira tentan eller bara för att ladda batterierna.

Utbudet varierar från vecka till vecka men består alltid av toast, småkakor och mjuka kakor av olika sorter. Såklart finns det veganska och glutenfria alternativ! Till fikat kan du köpa kaffe, te eller saft. 

Caphé Coffein har öppet varje måndag och torsdag 16:00-18:00.

 

Kulturföreningen Dragskåpet

Kulturföreningen Dragskåpet är Farmis fascinerande fabulösa, fantastiska orkester!

 

Vi spelar allt från egna marscher till unika arrangemang av välkända låtar. Till föreningen hör även den eminenta (tragiskt nog inaktiva) Dragskåpsbaletten Dragetten så om du är danssugen är det fritt fram att ta en svängom. Föreningens måtto lyder: ”Spelar hellre än bra” och endast de som vill får vara med i orkestern. Du behöver inte ha några förkunskaper för att dyka upp och spela/dansa med oss. Vi repar lite när det passar alla, men oftast är det måndagar som behöver livas upp lite extra.

Med vänliga hälsningar från världens kanske bästa, tillika Sveriges bästa farmaceutiska studentorkester!

Reptilen

Farmis-Reptilen är Farmacevtiska Studentkårens tidning. Den grundades 1957 och är med andra ord en anrik tidning. Tidningen ges ut fyra gånger per år och tar upp allt som kan tänkas intressera oss farmacistudenter.

Redaktionen, bestående av fyra redaktörer och en ansvarig utgivare, jobbar med tidningen i sin helhet vilket består av allt från layout, research, planering, annonsförsäljning och fakturering. Att inneha ett ämbete i redaktionen erbjuder möjligheten att driva och skapa något tillsammans, men framförallt ger den en plats att utvecklas och att sätta sin egna prägel på tidningen. Utöver inslag som kårnyheter innehåller tidningen återkommande inslag om Amöbaveckorna, från Studierådet, Pharmistoria, resereportage, intervjuer och bilder från de storslagna festerna på kårhuset. Det är dock inte bara en flitig redaktion som gör en tidning möjlig – den skapas nämligen tillsammans med enastående gästskribenter, fotografer, annonsörer och registeransvariga…och vem vet, kanske inom en snar framtid även av dig?

 

Farmis-Reptilen vill fylla ett framförallt informativt syfte men även bjuda på nöje, kultur och debatt. Tidningen når både farmacistudenter men läses även av fakulteten, intresserade privatpersoner och en och annan nyfiken arbetsgivare. Tidningen ges ut digitalt men även ett fåtal fysiska kopior går att hitta på Pharmen för läsning. Sedan förvaras tidningen på Redax kontor på övervåningen p Pharmen och dit är alla farmacistudenter välkomna in med idéer. tankar och funderingar.

 

Utgivningsplan

Farmis-Reptilen ges ut sex gånger per år varav två nummer är Amöbaspecialer dedikerat till de nyantagna studenterna och insparksveckorna. Planeringen av tidningarna görs av redaktionen och till dem är man välkommen att höra av sig om man har frågor, funderingar eller vill bidra med något till tidningen. Mail: reptilen@farmis.uu.se

Gröne orm

Farmaceutiska Matlaget Gröne Orm Handelsbolag (FMGOHB) eller kort och gott GO är ett handelsbolag som ägs och drivs av Farmacevtiska Studentkåren och Föreningen för Studentmatens Bevarande (FSMB).

GO har ansvaret för restaurangverksamheten på Pharmen vilket inkluderar utbildningar av servings- och barpersonal, hygienkontroller och serveringstillstånd m.m.

FMGOHBs styrelse består av nio personer: fyra representanter från FaS och fem från FSMB som sammanträder cirka 1 gång i månaden.