Gymnasiehelgen

Gymnasiehelgen

Vad är Gymnasiehelgen?

Våren närmar sig med stormsteg och det är inte långt kvar innan det är dags för studenterna som läser sista året på gymnasiet med naturvetenskaplig inriktning att skicka in sina ansökningar till universitet och högskolor.

 

För att underlätta valet av utbildning bjuder gymnasiehelgskommittén vid Farmacevtiska Studentkåren tillsammans med Farmaceutiska fakulteten vid Uppsala universitet in till en inspirerande helg i Uppsala mellan 3–5 mars 2023. Det blir en helg i farmacins anda,

någonting för dig med intresse för biologi, kemi och läkemedel.

 
Hoppas vi ses där!

Vad får jag göra?

Under dagen får du chansen att träffa våra studenter på apotekar- och receptarieprogrammet. Du får också chansen att lyssna på våra framgångsrika forskare till lärare och träffa yrkesverksamma farmaceuter från apoteksbranschen, läkemedelsindustrin och universitetet. Du kommer själv få pröva på tillverkning och besöka fina inspirerande platser i Uppsala som kan bli din vardag i framtiden om du väljer att studera här.
 
Dagens syfte är att du som gymnasieelev ska bli informerad om livet som farmacistudent i Uppsala och inspireras av farmaceutens arbetsmarknad.

Anmälan till Gymnasiehelgen 2023 öppnar kl. 12:00 måndag den 23 januari och stänger söndag 29 januari. 

Anmälningslänk kommer då att publiceras här. 

Platserna är begränsade så vänta inte med att anmäla dig! De brukar ta slut snabbt och det är först till kvarn!*

Hoppas vi syns den 3:e mars! 

 

 

*Vid högt söktryck kommer max 3 från samma skola att antas. 

Schema för helgen

Här kan du se schemat för
Gymnasiehelgen 2023.

Apotekarprogrammet

Här kan du läsa mer om Uppsala universitets apotekarprogram.

Receptarieprogrammet

Här kan du läsa mer om Uppsala universitets receptarieprogram.

Gymnasiehelgskommittén

Gymnasiehelgs-
kommittén

Hej! Det är vi som är Gymnasiehelgskommittén 2023. 

Har du frågor om Gymnasiehelgen (vad som helst!) är du varmt välkommen att kontakta oss på gymnasiehelgen@farmis.se.

Vi hörs!

Lea Axelsson

PROJEKTLEDARE

Jag heter Lea och är projektledare för Gymnasiehelgen 2023. Jag läser min sista termin på apotekarprogrammet vilket innebär att 5 år bara har swishat förbi i Uppsala. Innan jag lämnar studentkåren hoppas jag kunna inspirera några av er att också välja att studera farmaci i Uppsala, för det har varit en oförglömlig resa!

 

Ditt favoritminne på universitetet?
När jag gick på min första finsittning och undrade vad sjutton alla bestick, tallrikar och glas var till för.

 

Vad dansar du helst till?
00 hits!

 

Vad finns alltid i ditt kylskåp?
Fetaost

Linn Edström

MATANSVARIG

Jag heter Linn och är matansvarig för gymnasiehelgen 2023. Även jag läser min sista termin på apotekarprogrammet och tar examen i sommar vilket känns läskigt men samtidigt väldigt kul! Jag hoppas på att kunna svara på alla era frågor om utbildningen, studentlivet och om den bästa staden Uppsala!

 

Ditt favoritminne på universitetet?
Oj vad ska man välja! Det finns så många favoritminnen, men jag skulle nog säga min första Luccegasque på Pharmen. En magisk kväll med riktig julstämning och självklart julbord!

 

Vad dansar du helst till?
Svenska hits

 

Vad finns alltid i ditt kylskåp?

Smör

Louise Eklund

BOENDEANSVARIG

Jag heter Louise och är boendeansvarig för Gymnasiehelgen 2023. Precis som Linn och Lea går jag sista terminen på apotekarprogrammet och tar alltså examen i sommar. Även om det får mig att låta gammal så innebär det att jag kan svara på det mesta som gäller utbildningen, studentkåren och Uppsala som studentstad. Det ska bli så kul att träffa er i mars och jag hoppas att ni blir sugna på att plugga vidare här!


Ditt favoritminne på universitetet?
Första gången jag gick på bal på slottet. Så många historiska händelser har skett där och nu satt även jag på samma ställe och åt middag.


Vad dansar du helst till?
Schlager


Vad finns alltid i ditt kylskåp?
Tacosås

Rim Aziz

TRANSPORTANSVARIG

Jag heter Rim och är transportansvarig för Gymnasiehelgen 2023. Jag läser min 6:e termin på apotekarprogrammet. Till mig kan ni vända er om ni har frågor kring era resor fram och tillbaka från Uppsala. Jag hoppas att jag även kommer kunna svara på era frågor gällande universitetet och kunna inspirera till att plugga till farmaceut precis som jag blev inspirerad under Gymnasiehelgen 2020.

 

Ditt favoritminne på universitetet?
Jag har många fina minnen, men jag skulle nog säga min inspark och min första sittning på Pharmen. Då lärde jag lärde känna några av mina allra bästa vänner som jag än idag är vän med.


Vad dansar du helst till?
Shawn Mendes


Vad finns alltid i ditt kylskåp?
Körsbärstomater