din hälsa

din hälsa

Din Hälsa

Vi på Farmacevtiska Studentkåren förstår att en god fysisk och psykisk hälsa är viktigt för att Ni studenter ska kunna prestera som bäst inom både det akademiska och sociala, samt för att ni ska må bra. Vi vill stötta dig! Nedan hittar du information och några saker som erbjuds:

 

Fysiska aktiviteter

Fysiska aktiviteter är viktigt för studenters hälsa. För en minskad stress och tentaångest kan fysiska
aktiviteter även förbättra dina studieprestationer och inte minst främja den allmänna hälsan och ditt
välmående. Nedan finner du information om idrottsutskottet och Campus1477.

Idrottsutskottet

Farmacevtiska Studentkåren erbjuder flera olika fysiska aktiviteter, anordnade av idrottsutskottet

(IdrU) för att uppmuntra en hälsosam studietid för kårens medlemmar och andra intresserade

studenter. IdrU jobbar för inkludering och allas välmående och exempel på tidigare aktiviteter inkluderar Yoga, brännboll, dans och löpning. Men vill du göra något annat inom ramen av idrottsutskottet, engagera dig då i idrottsutskottet! 

Campus1477 och Studentmotion1477

Studentmotion1477 är en ideell förening som ägs av Kuratorskonventet, Farmacevtiska Studentkåren och
Uppsala Studentkår med syftet att erbjuda alla intresserade möjlighet till fysisk träning och motion. Alltså, “vi som kår” är delägare av Studentmotion1477 som idag driver verksamheten i 
byggnaden Campus1477, ett centrum för studentidrott beläget i Blåsenhus-området, närmare bestämt på von Kraemers allé 5 752 37 UPPSALA (se karta från BMC till Campus1477 nedan/till höger). Studentmotion1477 via Campus1477 erbjuder ett brett utbud av olika aktiviteter, exempelvis basket, beachvolleyboll, yoga, klassiskt gym, gruppträningar, klättring, bollsporter för att nämna några aktiviteter. Varje vår anordnar Studenmotion1477 och vissa samarbetspartners, Studentloppet, där du får möjligheten att röra på dig och få en medalj på köpet! 2023 skedde Studentloppet den 24e maj, håll utkik på sociala medier och Camps1477s hemsida inför nästa års studentlopp!

Att gå från BMC till Campus1477 tar ynka 11 minuter, medan om en snabbt besöker Pharmen emellan stiger tiden med ungefär 9 minuter.

Studenthälsan

Farmacevtiska Studentkåren  samverkar även med Studenthälsan som erbjuder studenter kontakt med läkare, psykologer, kuratorer, hälsoutvecklare och en företagssköterska. Alla specialiserade på studierelaterade frågor. Dessa kan hjälpa dig med frågor i livet som student som kan uppstå, exempelvis ifall du upplever ångest, stress, sömnlöshet, problem med alkohol eller andra droger, talängslan för att nämna några få. Studenthälsan hjälper dig oavsett om du vet varför du mår dåligt eller om du inte har någon aning om varför du mår dåligt. De erbjuder även föreläsningar och gruppmöten vid vissa besvär, exempelvis finns en grupp inriktad mot sorghantering, en för att motverka prokrastinering, för att få livspusslet att gå ihop samt vissa fysisk träning-grupper. Självklart erbjuds även individuella samtal och Studenthälsan hjälper dig att hitta balansen mellan plugg, det sociala och dina krav på dig själv.

Din hälsa hos oss inom kårens verksamhet

Utöver våra fysiska aktiviteter vill vi även se till att du känner dig trygg och säker hos oss i vårt kårhus,
Pharmen. För att säkerställa detta har vi ett utskott som specifikt arbetar med dessa frågor – lika
villkorsutskottet (LvkU). Lika villkorsutskottet består av, som du, farmacistudenter som är lite extra
intresserade av lika villkorsarbete. Vid eventuella bekymmer eller händelser kopplade till Farmacevtiska studentkåren kan du kontakta likavillkor@farmis.se


Kårhuset Pharmen erbjuder fina ytor för en bra studiemiljö där du är varmt välkommen för att studera och plugga. Här har du även möjligheten att hitta andra farmacistudenter, ta del av diverse
aktiviteter eller hitta något som du vill engagera dig inom.

 

Utöver träning och plugg behöver alla studenter energi för att orka med dagens aktiviteter. Pharmen erbjuder pub på onsdagar där du kan njuta av en burgare i gott sällskap med andra studenter, samt
att caphéet har öppet på tisdagar och torsdagar för en mysig paus eller en extra energikick under dagen. För mer information och öppettider, klicka här samt kika in på vår Facebook (@Farmis).


Pluggstugor anordnas för möjligheten att studera tillsammans med andra. Ta med dig det du behöver arbeta med, kan vara allt från en rapport till tentaplugg, till Pharmen för eventuell önskad hjälp och lite extra motivation. Ibland hålls pluggstugorna i samband med caphéet. För datum och tider se på vår Facebook (@Farmis).

Vi uppmanar våra medlemmar och alla farmacistudenter att prioritera sin hälsa och sitt välmående.

Kom ihåg att ta pauser, få in lite fysisk aktivitet, fylla på med energi och söka hjälp vid behov.

Farmacevtiska studentkåren finns här för att stödja dig i din akademiska resa på Uppsala universitet

och vi hoppas att våra hälsosatsningar kan bidra till din generella framgång och lycka.

Ytterligare bilder från Campus1477, Idrottsutskottet och Studenthälsans verksamhet