Gymnasiehelgen

Gymnasiehelgen

Vad är Gymnasiehelgen?

Våren närmar sig med stormsteg och det är inte långt kvar innan det är dags för studenterna som läser sista året på gymnasiet med naturvetenskaplig inriktning att skicka in sina ansökningar till universitet och högskolor.

 

För att underlätta valet av utbildning bjuder gymnasiehelgskommittén vid Farmacevtiska Studentkåren tillsammans med Farmaceutiska fakulteten vid Uppsala universitet in till en inspirerande helg i Uppsala mellan 22-24 mars 2024. Det blir en helg i farmacins anda, någonting för dig med intresse för biologi, kemi och läkemedel.

 
Hoppas vi ses där!

Vad får jag göra?

Under dagen får du chansen att träffa våra studenter på apotekar- och receptarieprogrammet. Du får också chansen att lyssna på våra framgångsrika forskare till lärare och träffa yrkesverksamma farmaceuter från apoteksbranschen, läkemedelsindustrin och universitetet. Du kommer själv få pröva på tillverkning och besöka fina inspirerande platser i Uppsala som kan bli din vardag i framtiden om du väljer att studera här.
 
Dagens syfte är att du som gymnasieelev ska bli informerad om livet som farmacistudent i Uppsala och inspireras av farmaceutens arbetsmarknad.

Anmälan till Gymnasiehelgen 2024 är nu stängd. 

 

Platserna är begränsade så vänta inte med att anmäla dig! De brukar ta slut snabbt och det är först till kvarn!*

Hoppas vi syns den 22:a-24:e mars!

 

*Vid högt söktryck kommer max 3 från samma skola att antas. 

 

De som har fått plats till Gymnasiehelgen 2024 kommer att meddelas via mail inom kort.

Schema för helgen

Här kan du nu se schemat för Gymnasiehelgen 2024.

Apotekarprogrammet

Här kan du läsa mer om Uppsala universitets apotekarprogram.

Receptarieprogrammet

Här kan du läsa mer om Uppsala universitets receptarieprogram.

Mer om farmaciprogrammen och uppsala studentliv

I den elektroniska brochyren till höger kan ni läsa på lite mer om Apoterkarprogrammet respektive Receptarieprogrammet. Det finns intervjuer med studenter, lite hjälpriktlinjer för vem de olika programmen skulle kunna passa samt lite information om vad man kan göra efter sina studier. Välkomna till att läsa mer!

Gymnasiehelgskommittén

Gymnasiehelgs-
kommittén

Hej! Det är vi som är Gymnasiehelgskommittén 2024. 

Har du frågor om Gymnasiehelgen (vad som helst!) är du varmt välkommen att kontakta oss på gymnasiehelgen@farmis.se.

Vi hörs!

Perlla Kandakji

PROJEKTLEDARE

Hej, jag heter Perlla, är 21 år och läser min femte termin på apotekarprogrammet, tiden här går otroligt fort. Jag är projektledaren för Gymnasiehelgen 2024 så om ni har frågor eller funderingar kring allt som berör helgen, eller om det är något annat ni vill prata om, tveka inte att höra av er. Jag ser fram emot att träffa er alla i mars och hoppas att helgen inspirerar er till att plugga vidare till min drömutbildning, för det är jätteroligt. 

 

Ditt favoritminne på kåren?
Det finns många fina minnen, en av dem är terminens oslagbara inspark. Det var jättekul att få umgås och lära känna både nya och gamla farmacistudenter. 

 

Den roligaste kursen du har haft hittills?

Läkemedelskemi, det är så roligt att utifrån molekylstrukturen eller substansnamnet kunna se vilken effekt läkemedlet har.

 

Vad gör du på din fritid?

Jag brukar precis som de andra umgås med mina vänner eller sitter hemma och bara tar det lugnt.

Julia Norlin

MATANSVARIG

Hej, jag heter Julia, är 25 år och läser just nu den femte terminen på apotekarprogrammet. Jag tycker att det ska bli jättekul att få vara med och anordna årets gymnasiehelg och få träffa potentiella framtida farmacistudenter. Under helgen kommer jag att vara matansvarig så är det några frågor eller funderingar kring de olika måltiderna under helgen är det bara att prata med mig. Man får gärna komma och prata med mig om annat också, lovar att jag inte är så läskig som jag ser ut!

 

Ditt favoritminne på kåren?

Det är svårt, det är mycket kul som händer på kåren. Men ett av mina bästa minnen tror jag var förra gymnasiehelgen. Jag och en kompis ansvarade för att laga maten till puben och hade fått en förbeställning med vad alla skulle ha. Alla var väldigt hungriga och vi köttade på med att laga maten så snabbt vi kunde och lyckades få ut 60 burgare på en timme. Vi hade det stressigt men extremt roligt! 

 

Den roligaste kursen du har haft hittills?

Hittills måste jag nog säga galenisk farmaci, det är en tuff kurs med mycket att lära sig men väldigt roligt att få lära sig hur man gör sterila samt extemporeberedningar.

 

Vad gör du på din fritid?

Jag tycker om att umgås med familj och vänner. Väldigt ofta fastnar jag framför någon serie, allt från One Piece till InkMaster och Gilmore Girls.

Saga Wistman Gunneriusson

BOENDEANSVARIG

Hej, jag heter Saga och är 21 år. Just nu läser jag min fjärde termin på apotekarprogrammet. Under helgen kommer jag vara boendeansvarig så skulle det uppkomma några funderingar kring just boendet är det mig ni ska prata med. Jag hoppas att den här helgen ger er en liten insikt i vad det är att vara farmaceut och inspirerar er till att plugga här, i bästa staden med bästa kåren, precis som jag blev under gymnasiehelgen 2022. 

 

Ditt favoritminne på kåren?

Mitt favoritminne är nog alla de spex jag deltagit i på kårens och andra sittningar! Så otroligt roligt under uppträdandet men även hänget med kompisarna veckorna innan.

 

Den roligaste kursen du har haft hittills?

Grundläggande analytisk kemi. Det var en tuff kurs men att lära sig de olika metoderna som kan användas vid analys och de olika parametrarna som skall beaktas var otroligt roligt. 

 

Vad gör du på din fritid?

Jag brukar umgås med vänner men sitter gärna hemma och stickar, målar eller spelar lite väl mycket Sims. Victoria Hillborg

TRANSPORTANSVARIG

Hej, Victoria heter jag, 20 år och just nu är jag inne på min fjärde termin av apotekarprogrammet. Under helgen kommer jag vara transportansvarig, om det uppkommer några frågor kring transport så är det med ni ska prata med. Jag hoppas att ni kommer få en rolig helg som ger er ett större perspektiv på de farmaceutiska utbildningarna och att ni inspireras till att läsa vidare som just farmaceut. 

 

Ditt favoritminne på kåren?

Måste ha varit från min inspark, så härliga människor man fick träffa och oj vad roliga aktiviteter vi gjorde. 

 

Den roligaste kursen du har haft hittills?

Grundläggande analytisk kemi! En kurs som gav en insikt i hur man kan använda olika metoder för att identifiera ett ämne samt roliga laborationer där man fick hantera lite mer komplexa metoder. Tyckte kursen var balanserad med lagom många föreläsningar, seminarium och laborationer. 

 

Vad gör du på din fritid?

På fritiden gillar jag att måla, umgås med vänner och utforska det studentlivet har att erbjuda!