välkommen till uppsala

välkommen till uppsala

Grattis till antagningen!

Välkommen till Uppsala och grattis till att du har blivit antagen till en av de bästa farmaciutbildningarna i Sverige! Det är vi som är Farmacevtiska studentkåren, även kallat FaS eller Farmis, studentkåren för dig som studerar vid Farmaceutiska fakulteten här vid Uppsala universitet. Vi håller till på Pharmen, Dag Hammarskjölds väg 16, dit du som medlem alltid är varmt välkommen. Här finns studieplatser, dator, skrivare och mötesrum. Vid paus i plugget eller på fritiden kan du även  värma matlådan samt spela biljard och pingis. Utanför huset kan du hitta oss på Facebook och Instagram. Det finns också möjlighet att köpa och sälja kurslitteratur via FB-gruppen “Farmis Kursbokstorget”. 

 

Om du känner att du vill engagera dig i något utöver dina studier har FaS både styrelseposter, studentrepresentant uppdrag och social verksamhet som passar alla! Vi har till exempel en studentdriven pub och ett café, orkestern Dragos, ett internationellt utskott, ett idrottsutskott, kårtidningen Reptilen och mycket, mycket mer.

Välkomstveckorna

Välkomst-veckorna

Du har kanske hört talas om nollningsveckor, insparksveckor eller kanske till och med recceveckor förut. Hos oss på Farmis kallas motsvarande för “Amöbaveckor”.

Amöborna är du och dina nya kursare som från små, encelliga varelser kommer förvandlas till fulländade farmacistudenter. Dessa tre veckor är helt och hållet till för er, för oss är ni viktigast i världen!

 

Under dessa veckor kommer ni få lära känna vår kår och vad som händer här, vårt älskade kårhus Pharmen, Uppsala, labyrinten BMC samt nya och äldre kursare. Eftersom COVID-19 ställer till det lite så kommer aktiviteterna hållas i mindre grupper och aktiviteterna kommer anpassas så vi är mycket utomhus. Detta kommer dock inte hindra oss från att ha superkul tillsammans!

 

Det är viktigt att poängtera att dessa veckor är till för dig och det kommer inte förekomma något tvång eller hets, allt är frivilligt. Dessutom vill vi trycka på att aktiviteterna är anpassade efter skolan, vilket betyder att du kommer hinna plugga till tentan och andra examinationer.

 

Amöbaspecialen är en tidning som är sprängfylld med all information ni kan tänkas behöva under dessa veckor, ni kan läsa den här. Vid terminstart kan ni även ansöka om att gå med i vår facebookgrupp: “tillbaka till PHARMKVADRANTEN – Amöbaveckorna HT21”. Där uppdaterar vi informationen under veckornas gång.

 

Vi ses den 30 augusti!

 

Varma kramar,

Amöberiet

Är det något du undrar över?

Varmt välkommen att kontakta Abubakar om du har några frågor om välkomstveckorna.

Abubakar Shakeel

CELLKÄRNA